Deze pagina is nog niet af. Hieronder zult u het laatste nieuws over GAAI kunnen vinden.

Nieuws - 2018

Aan het begin van 2018 heeft Grales veel spullen gekregen van bewoners van verzorgingshuizen, vriendinnen en vrijwilligers. Deze spullen waren onder andere, rolstoelen, rollators, wandelstokken en veel meer donaties die het dagelijks leven voor de bewoners verbeterd. Deze spullen zijn inmiddels naar Ghana gestuurd, waar ze heel goed zijn ontvangen.

Omdat er op dit moment nog niet voldoende middelen zijn voor de bouw van een verzorgingshuis, hebben wij in September 2018, tot dat alle middelen zijn verzameld, een klein, tijdelijk kantoor pand gebouwd in Tema (Ghana). Het kantoor wordt gebruikt voor onder andere; de uitvoering van de dagelijkse activiteiten en therapieën, training, voorlichting, fysiotherapie behandelingen en begeleiding voor de ouderen. Wij hebben in de praktijk gemerkt dat gezamenlijke voorlichting en therapie niet alleen efficiënt is, maar ook helpt bij samenkomen en ontmoetingen creëren onder de ouderen. Waar het vooral bij helpt is de ouderen uit hun eenzaamheid en depressie te helpen, door constant bezig te zijn en vooral aandacht te krijgen stimuleren wij blijdschap en een gelukkige sfeer. Stichting Grales wilt meer ouderen bereiken die gedwongen alleen thuis zitten zonder hulp en geen toegang hebben tot sociale omgang en adequate levensomstandigheden.

Wij krijgen veel van de families te horen dat zij soms niet even weg kunnen, omdat er niemand is die op de ouderen kan letten of ondersteuning kan bieden. Een bezoek aan de huisarts is voor de meeste mensen bijna onmogelijk, omdat noodzakelijke middelen, zoals een rolstoel, of incontinentie materiaal niet beschikbaar is. Hierdoor word vervoer ook beperkt, noodsituaties zijn nu niet op tijd te behandelen.

Wij hebben gezien dat heel veel van de ouderen gewoon nergens heen gaat, of bezoek krijgt, dit zijn geen fijne levens omstandigheden. Met de komst van ons nieuwe behandel centrum kunnen wij de meeste mensen uit de omgeving direct uit de problemen helpen, de boven genoemde problemen zullen dan ook snel verdwijnen. Elke doctor zal zeggen dat de start van een gezond lichaam begint bij  een gezonde geest, dit is ook onze missie en een makkelijk haalbaar doel. Onze cliënten en patiënten krijgen begeleiding en voorlichting van ons personeel, het eten en drinken wordt verzorgd, familie leden zijn betrokken en helpen mee met vervoer en werken samen. Wij brengen het familie gevoel terug en maken zo de gehele gemeenschap beter en leuker om in samen te leven.

Wij hebben vanuit Nederland al heel veel apparatuur en voorzieningen naar Grales gestuurd. De start is hierdoor gemaakt en de bal is gaan rollen, onze ideeën zijn nu werkelijkheid geworden. Kleding, schoenen, tassen, incontinentiemateriaal, meer rolstoelen, rollators en verband middelen zijn  opgestuurd. In principe alles wat wij kunnen vinden en kunnen vervoeren. Kleding is hier ook een voorbeeld van. Helaas is ons doel nog lang niet bereikt en alle hulp die wij extra kunnen krijgen is voor ons een grote zegen. Generaties van mensen levens verbeteren kan niet alleen gedaan worden, wij vragen aan ieder om met ons team mee te doen, daarom wij hebben een klein onderdeel op onze website waar donaties gegeven kunnen worden. Wij ontvangen natuurlijk ook graag materiaal of andere spullen die onze missie en onze ouderen kunnen steunen. U kunt altijd een email met foto sturen van eventuele artikelen zodat wij vervoer en logistiek op tijd in orde kunnen maken.

Nieuws - 2017
In het kader van de opzet van het tehuis, was ik november 2017 weer voor een werkbezoek in Ghana. Gelet op de steeds groeiende hulpbehoefte die ik constateerde, heb ik met mijn team besloten om bij de ernstige gevallen, alvast thuishulp te bieden. Wij hebben vijftien mensen hiervoor kunnen aanmerken. Terug in Nederland, heb ik een paar rollators, rolstoelen en kleding die ik verzameld had, gelijk daarheen verstuurd. Wij kunnen van alles gebruiken. Alle giften zijn welkom. Heeft u ergens spullen liggen, zoals: kleding, schoenen, huishoudelijk artikelen etc, graag nemen wij die in ontvangst. De nood is hoog!

Helaas bereikte ons het droevig bericht dat één van onze cliënten er niet meer is. Het gaat om mevrouw Victoria Abba is 96 jaar. Ze was gevallen en in het ziekenhuis opgenomen voor een operatie, maar heeft dit helaas niet gered.  Ze was 96 jaar oud.

Blijf ons steunen.

Alvast van harte bedankt.

Nieuws - 2017
Omdat de nood erg hoog is, zijn wij alvast begonnen met een soort ‘Eerste Hulp’ bij de cliënten thuis of op locatie. Uit een recent oriëntatiebezoek blijkt dat er een groot aantal thuiswonenden in de omgeving zijn met (fysieke) beperkingen. Bijvoorbeeld incontinentie gevallen, moeite met lopen, verwaarlozing, etc.  Wij hebben reeds twintig (20) ernstige gevallen geregistreerd voor dringende hulp en die hulp krijgen ze ook van ons.